Mest aktive brukere »

Musikk.

Postmannen leverer

ERIK LØNNE
Sist oppdatert: 28.09.10 kl. 19.18

Dette er tredje album fra bodøgruppa Cold Mailman, og hvilket album det er. Mystisk, harmonisk, sjelfullt. Jeg sitter rett og slett her med en følelse av at ordboka ikke inneholder nok superlativer for å beskrive hvilken bragd gjengen fra Nordlands hovedstad har gjort med dette albumet.

Plata åpner med låta «What now, Muhammed?». En oppskrift på sjelero som vandrer rolig og uten hastverk, men med den største selvfølge, ut av høytalerne dine og fyller både deg og stua di med harmoni og en følelse av alt stemmer og er perfekt.

Men Cold Mailman har ikke alltid hatt privilegiet av å kunne kalle seg en gruppe. For det startet som et enmannsprosjekt da frontmann Ivar Bowitz flyttet til Oslo tidlig i dette nye årtusenet for å avtjene sin verneplikt. I 2006 kom førsteplata, «Finally Succumbs To Exhaustion» og to år senere den andre, «How To Escape Cause And Effect». Dagens Cold Mailman er kanskje heller ikke noen gruppe, i teorien, men mer et prosjekt med mange medspillere på laget, med nevnte Bowitz som leder. Men de kan være så mange eller så få de vil for min del, så lenge de fortsetter å skape den musikken de gjør.

Etter nevnte første spor glir lydbølgene over i neste låt så naturlig som bare det. «Pull Yourself Together And Fall In Love With Me» synger Bowitz sammen med sin kvinnelige medvokalist for anledningen, Ina Marie Winther Åshaug. Og ja, jeg er forelsket. Forelsket i denne mystiske postmannen som banker på døren min og leverer en utsøkt musikkpakke, svøpt inn i nydelige toner.

Når du har hørt det andre sporet og forelsket deg, som undertegnede har, er det bare å lene seg tilbake med noen gode hodetelefoner som yter denne plata den rettferdigheten den fortjener og nyte det den har å tilby, og det er ikke rent lite. Utsøkt.

Cold Mailman
«Relax; The Mountain Will Come To You»
(Kråkesølv Records/Diger)

Debattregler

  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
    Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.
    Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?
  • Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.