Mest aktive brukere »

Nyhet.

HF-biblioteket blir lørdagsåpent

IKKE PERMANENT. Fra 10. april til 2. juni vil HF-biblioteket operere med utvidede åpningstider. Tiden vil vise om ordningen fortsetter til høsten. Foto: MARIE HAVNEN

Denne våren satser Universitetsbiblioteket på utvidede åpningstider. Biblioteksdirektøren håper studentene vil benytte seg av tilbudet.

Tekst: YVONNE RØYSTED
Sist oppdatert: 22.02.12 kl. 02.08

Fra 10. april vil studentene ved Universitetet i Bergen (UiB) få et mer fleksibelt bibliotek. Til tross for at Universitetsbiblioteket har beregnet et underskudd på to millioner i 2012 har det nå blitt prioritert å utvide åpningstidene ved Bibliotek for humaniora.

– Både Studentparlamentet og Universitetsstyret hadde dette som en prioritert sak i høst, og det har også vært noe vi har vært opptatt av. Det har vært vanskelig å få til grunnet dårlige budsjetter, men nå har vi funnet rom for det gjennom omprioriteringer, sier Randi E. Taxt, biblioteksdirektør ved UiB.

For å forhindre for høye kostnader har det blitt ansatt flere studenter til å betjene biblioteket i de utvidede åpningstidene.

På lørdager vil biblioteket være åpent fra klokken 11 til 16, mens det på hverdager holdes åpent frem til klokken halv ni. Ordningen vil i første omgang vare frem til 2. juni.

Det er usikkert om ordningen vil bli permanent. Taxt oppfordrer derfor studentene til å ta i bruk biblioteket enda mer, slik at ordningen kan fortsette etter sommeren.

– Hvis det viser seg at biblioteket ikke blir brukt i denne tidsperioden,vil det være av betydning, sier hun.

Mathias Bratz-Queseth, miljø- og læringsmiljøansvarlig i Studentparlamentet ved UiB, er glad for å få ordningen på plass.

– Det er veldig gøy å se slike resultater, det viser at studentene tas på alvor. At vi får utvidede åpningstider og lørdagsåpent på HF-biblioteket er en viktig del av å gjøre UiB til en bedre utdanningsinstitusjon, sier han.

Queseth mener samarbeidet mellom Studentparlamentet og ledelsen i Universitetsbiblioteket har vært god.

– Vi setter stor pris på at det som begynte som et studentinitiativ har blitt plukket opp av biblioteket.

Debattregler

  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
    Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.
    Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?
  • Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.