Casiokids er hjemme igjen

Casiokids forlater sitt komfortable hjem etter 13 år med sitt nye album «Tid for hjem». De vil ta deg med på en reise blant stjernene med verdensrom-vibber og lekne synth-beats.

CASIOKIDS: Et band med et unikt perspektiv.
Publisert Sist oppdatert

Etter comeback-konserten under årets Øyafestival og norgesturné rundt hjørnet, slipper Casiokids nytt album med ni sanger under navnet «Tid for Hjem». Det er 13 år siden forrige album. Endelig har elektropop-bandet fra Bergen sett seg fornøyd med et nytt album, som ble sendt ut til massene fredag 4. oktober.

VENTETID: Albumet «Tid for hjem» kommer 13 år etter forrige album.

Casiokids sitt comeback blir godt tatt imot av nye og gamle fans. Bandet ble startet i 2004 og rykket seg raskt mot internasjonal oppmerksomhet med debutalbumet «Fuck Midi» i 2006. Oppfølger albumene «Topp stemning på lokal bar» i 2010 og «Aabenbaringer over aaskammen» i 2011 sikret bandet turneer gjennom Europa og plass på radiosendinger i flere land. Nå er de endelig tilbake med albumet «Tid for hjem». 

Albumet vekker danselysten med verdensromnyanser og lekne indie-synth-pop-beats, og bærer preg av mange år med finpuss.

Raffinert lyd

«Tid for Hjem» er et gjenkjennelig album som fanger personeligheten og essensen av Casiokids. Med ikoniske synth-pop-lyder og litt sær lyrikk som får lytteren til å ville både danse og tenke på livet. Flere år med å lage musikk både hjemme og i studio har definitivt gitt resultater. Den gjenkjennelige lyden av Casiokids engasjerer med de unike, sære og fengende vibbene som de etablerte så langt tilbake i tid som 2006, da de slapp sitt første album. 

Med 13 år mellom albumene har de hatt mer enn nok tid til raffinering, selv om de har tatt en god pause fra Casiokids i mellomtiden. Bandet har utforsket en del andre musikalske prosjekter. Blant annet har vokalisten Fredrik Vogsborg vært bandleder for artisten Aurora og vunnet tre Spellemannspriser for henholdsvis The Megaphonic Thrift, Silja Sol og Young Dreams. Til tross for en god pause og flere år med eksperimentering og finpussing så har de definitivt laget en naturlig oppfølger til «Aabenbaringer over aaskammen». 

Studenter og unge voksne har gjennom alle tider vært de ivrigste danserne i Bergens uteliv. Med nytt album får Casiokids trolig smøget seg inn på dansegulvene til enda en generasjon med studenter. Rytmen, synthen og lyrikken er bra nok for de som bare vil danse, selv om det nok kan bli litt for særegent for den enkeltes private øreklokker.

Tid for Hjem

Albumet består av 9 sanger som fanger atmosfæren av å flyte igjennom verdensrommet, men samtidig vil få deg til å danse. Med låter som «Brunsniggel» (fremtidig favoritt av lytterne, tror anmelder), «Karbisk stemning» (som tar deg med til en strand i Karibien bare i verdensrommet) og «Sirkel» (som kommer til å bli tatt ekstra godt imot av dansegulvet) er det ikke vanskelig å bli dratt med i rytmene. 

Låtene kan bli for overveldende, og det er mulig å gå seg vill i dem. Det kan likevel være et effektivt virkemiddel på denne typen album. Det er tross alt ikke på dansegulvet man skal stoppe opp og ha en filosofisk debatt om betydningen av lyrikken. Det å diskutere lyrikken og meningen bak kan være en appellerende del av albumet på egenhånd.

Til tross for at man kan gå seg litt vill i rytmene, vil jeg si at om du ønsker særegen, fengende synth-pop musikk er dette albumet absolutt noe for deg. 

Dette albumet er noe du ikke visste at du ventet på, men er klart til å bli tatt imot med åpne armer av både gamle fans og en ny generasjon lyttere. Casiokids har alltid fanget følelsene av å være ung, fri og vill. Det gjør også dette albumet, i tillegg til det lille ekstra som gjør at det skiller seg ut. Jeg vil, til albumets fordel, beskrive det som sært og vilt. Det gir en meget unik og oppløftende lytteropplevelse. Casiokids sin pause er over og de er tilbake på scenen der de hører hjemme med albumet «Tid for Hjem». 

Powered by Labrador CMS