En ustoppelig medlemsbølge
Etter en imponerende medlemsvekst er Student-KRIK Bergen landets største.
Jesus ba en gang sjøen og bølgene om å ti stille, men selv ikke frelseren kan stoppe denne medlemsbølgen.
– Vi var 160 medlemmer i koronatiden, og nå er vi over 400, forteller styreleder i Student-KRIK Bergen Håkon Grimstad Thormodsæter.
I en tid der studentorganisasjoner sliter med frivillige, virker det som Student-KRIK har knekt koden.
Nå har de blitt det største KRIK-laget i landet.
Et lavterskel felleskap
Treningshallen på Fantoft vrimler av aktivitet. Stemningen er som en gymtime på videregående, bare uten gjengen skeptiske jenter som gjemmer seg i hjørnene, og fravær av de brautende guttene som slår ned alt og alle som kommer i veien for dem.
Her er der liv og latter, der det stilles ingen krav til ferdigheter
– Det er en gøy plass med felleskap og idrettsglede, sier Olav Andreas Gjøsæter mellom intervallene i hjørnefotballkampen. Han har vært medlem av KRIK siden januar og en del av medlemsbølgen som stadig skyller innover organisasjonen.
– Det er veldig kjekt å se at folk engasjerer seg, legger han til før han må springe av gårde igjen ut på banen.
Leder Thormodsæter forteller at den enorme medlemsveksten kommer av flere forskjellige grunner.
– Det er ingen krav til medlemskap, så venner tar med venner, som tar med venner. Samtidig har vi et veldig godt fellesskap, og vi møter kanskje mennesker på en måte folk ikke er vandt med.
Fellesskap er altså et nøkkelord i forklaringen på hva KRIK gjør som funker så bra.
– Det er ingen enkeltperson som har fått dette her til å skje. Vi er et fellesskap som er bygd på KRIK sine verdier, sier Thormodsæter videre og lener seg fremover.
Disse verdiene baserer seg på den kristne troen og handler om å kombinere både idrettsglede og trosglede.
– Vi tror jo at Gud jobber gjennom oss, og gjennom dette fellesskapet.
Jesus som forbilde
Som en kristen organisasjon står religionen nemlig sentralt. Dette gjenspeiles både i deres grunnverdier, og i selve arrangementene.
Midt i aktiviteten blåser fløyten av og alle samles i sirkel. En av medlemmene holder en andakt, før de avslutter med «Fader vår». Deretter sprer de seg utover gymsalen igjen.
– Her kan jeg både kombinere idrett og kristent arbeid i hverdagen, forklarer styremedlem Trym Bull Thomassen med svetten rennende nedover pannen etter en intens fotballkamp.
Den kristne troen blir også et viktig element i å dyrke fellesskapet deres.
– Vi har et forbilde i Jesus. Jesus så alltid hele mennesket og elsker dem uansett hva, noe som er et helt utrolig forbilde. Om vi klarer å ha en brøkdel av del kjærligheten Jesus hadde så er vi på god vei, sier Thormodsæter.
Åpent for alle
Det kristne aspektet er også noe av det som trekker medlemmer. De fleste i Student-KRIK Bergen er med i en menighet, og har blitt med på treninger via folk i det kristne miljøet.
Hovedsakelig bygger rekrutteringen på kjennskap og vennskap.
Derfor prøver de fremover å skape et større fokus på at organisasjonen er åpen for alle – troende eller ei.
– Jeg har et veldig sterkt ønske om at tro ikke skal sette betingelser for hvem som møter opp. Vi ønsker virkelig å være en plass der hvem som helst kan komme, forteller Thormodsæter.
Styrelederen legger spesielt trykk på at troen ikke skal styre hvorvidt en kan bli medlem
– Vi skal være tydelige på hva organisasjonen er og hvilket budskap vi formidler gjennom den kristne troen. Samtidig som dette ikke setter føringer for hvem som kan være med.
Så kristen eller ei, Student-KRIK har plass til deg.
- Les også: Skal vi jussdanse?
- Les også: Øl og gitar – Evig Ferie på Landmark
Hverken kulturredaktør Magnus Laundal eller nyhetsredaktør Liv Mari Lia har medvirket i vurderingene tilknyttet denne saken.