Voksenpoeng - et nytt tilbud på Kvarteret 

Kvarterets starter ny møterekke om økonomistyring og andre voksenting som du ikke lærer på skolen. 

DER DET SKAL SKJE: Anders Nicolai Melbye-Larsen og Malin Haara foran scenen på Teglverket.
Publisert

Hvordan skriver man en god CV? Hva gjør man den dagen man får «voksenlønn» inn på konto? Når lønner BSU seg? Og hva med renta på studielånet, når starter egentlig den å løpe?

En ny og gratis møterekke på Kvarteret i samarbeid med Bergen Næringsråd og Trainee Vest står klar til å gi deg voksentips. Studvest møtte to av dem som står bak ideen for å høre litt mer om det kommende tilbudet, nemlig «Voksenpoeng». 

Fra idé til konsept 

– Ideen dukket jo egentlig bare opp som en ettertanke. Det var jo et stort spørsmål rundt dette på Kvarteret. Hvordan får vi mer ting til å skje? Både på dagtid og kveldstid, for å ha et større tilbud til studentene.

Det sier en av de mange frivillige ved Kvarteret, Anders Nicolai Melbye-Larsen. Ved siden av å studere ved BI er han produksjonsansvarlig på Kvarteret og har det overordnede ansvaret for tilbudet der.

POSITIV: Melbye-Larsen har troa på «Voksenpoeng».

På en messe om nettverkskobling på Kvarteret kom han i prat med Ragnhild Friis-Ottessen fra Bergen Næringsråd.

– Jeg hadde tidligere sendt en mail til Ragnhild. Eller ikke til Ragnhild, men til noen i Bergens Næringsråd som jeg ikke fikk svar på. Så jeg gikk opp til Ragnhild og introduserte meg selv.

– Vi kom frem til at det kanskje er en idé å hjelpe studentene til å lære ting som man aldri lærer på skolen. Tanken oppsto etter at vi snakket litt om CV, og at jeg egentlig ikke helt vet hvordan man skriver en god CV. 

Et møte senere ble ideen født.

Og ideen lyder som følger: Å gi studenter en lyninnføring i alt som er nyttig å vite før voksenjobben.

Foredrag og workshops 

Totalt er det satt opp tre møter. 

Bedrifter fra bergensregionen skal stille med foredrag og workshops til hvert tema. Først ut, 21. oktober, er Fana Sparebank med temaet privat økonomistyring.

– Denne møterekken skal være en kobling til voksenlivet. Å supplere ting som man gjerne ikke lærer i forelesning, men som er relevant for alle. Som økonomistyring. Hva gjør du når du får den første voksenlønnen på konto? Og hvilke tiltak og småting man bør tenke på.

Det sier tidligere student og trainee Malin Haara, som nå jobber for Bergens Næringsråd med studentsatsing. Hun er en av dem som har vært med på å få i gang prosjektet.

– Bergen Næringsråd er en medlemsorganisasjon som hovedsakelig representerer bedrifter og næringslivet i Bergen. Vi jobber også litt med studentene, koblingen mellom studenter og næringslivet. Vi kan være et bindeledd og hjelpe og tilrettelegge der.

SAMMARBEIDSPARTNERE: Malin Haara fra Bergen Næringsråd har vært med på å sette opp Voksenpoeng.

Et av bindeleddene er Trainee Vest, et rekrutteringsprogram for studenter som skal over i arbeidslivet. Haara var selv trainee etter endt studieløp, og Trainee Vest er også en sentral del av Voksenpoeng. Det siste møtet blir nemlig et Trainee Vest-slipp:

– Det er et slipp av de stillingene som går under trainee-programmet. Da kommer flere bedrifter og presenterer seg selv.

Haara forteller at det var over 1000 søkere til 37 traineeplasser i fjor.

Kvarteret: mer enn bare konserter 

Målet med Voksenpoeng er klart. Melbye-Larsen forteller at de først og fremst ønsker å gi studentene en relasjon til Kvarteret både på dagtid og på kveldstid.

– Det er ikke bare konserter som foregår her. Dette er Studentkulturhuset i Bergen. Vi ønsker å trekke alle studentene inn her. Som en møteplass på dagtid, som et bra sted å være. Det er det første målet.

– Andre målet er at studentene skal kunne lære seg litt mer om hvordan å være voksen.

For Haara og Bergens næringsråd (og derunder Trainee Vest) er et av målene bak Voksenpoeng å vise studentene hvilke muligheter Bergen kan by på. 

– Så er det også å vise næringen og mulighetene på andre sider av studenttiden, også i Bergen. Og å gi studentene generelle tips til hvordan man skal komme seg ut på best mulig måte.

Åpent for alle studenter

Begge ønsker at alle studenter skal ta turen, men peker på at Voksenpoeng er særlig aktuell for studenter som nærmer seg overgangen til arbeidslivet – både bachelor- og masterstudenter. 

Og hvis du skulle lure: Voksenpoeng kan selvsagt også friste med gratis mat.  

Powered by Labrador CMS