Studentpolitikken trenger deg!
Ved å påstå at det er høy terskel for å bli med i studentpolitikken, skremmer man dem som vil bli med, skriver innsenderne.
Dette er et innsendt innlegg. Innlegget gir uttrykk for forfatterens egne meninger.
Det er fantastisk flott at det er så mange dyktige personer som stiller til valg, og vi håper dette er med på å øke valgdeltakelsen og interessen rundt avgjørelsene som fattes i universitetsstyret. Vi har gjennom valgkampen vært trygge på at vårt kandidatur står på egne ben og vært opptatt av å ikke snakke flinke motkandidater ned.
Nå som valget nærmer seg slutten, er det imidlertid på tide å ta tak i en påstand som har florert gjennom valguken. En påstand vi er dypt uenige i.
Det har nemlig blitt gjentatt, igjen og igjen, at det er for høy terskel for å bli med i studentpolitikken. Etter mange år i nettopp studentpolitikken, kan vi ikke forstå hvor denne påstanden kommer fra. Vårt inntrykk er nemlig det motsatte. Studentutvalg, fagutvalg, fakultetsstyrer og lister til Studentparlamentet sliter ofte med å rekruttere frivillige studenter. Selv har vi brukt utallige timer de siste årene på å stå på stand, bake, steke vafler, servere pizza, henge opp plakater og spamme på Facebook for å prøve å rekruttere studenter til å bruke av sin fritid for å tjene studentenes interesser. Selv ikke med billige argumenter som «du får masse gratis kaffe» og «ja, det tar mye tid, men det ser også bra ut på CV-en» klarer man å øke interessen.
En fare ved å påstå at det er høy terskel for å bli med i studentpolitikken, er at man skremmer dem som kunne vært interessert i å bli med fra å faktisk ta det lille steget som kreves. Som oftest er det nok å møte opp på et allmøte eller kontakte en liste til Studentparlamentet. Veldig ofte er det ikke engang nødvendig å holde en appell. Vi ønsker derfor med dette innlegget å rette opp i det skjeve inntrykket som er blitt skapt. Dersom du har vurdert å bli med, har vi bare ett budskap: studentpolitikken både ønsker og trenger ditt bidrag!
Det er imidlertid en vesentlig forskjell mellom terskelen for å bli med i studentpolitikken generelt og å søke seg til universitetets aller øverste posisjoner som har ansvar for budsjetter over fem milliarder kroner. Det er ikke nødvendigvis negativt at det er en litt høyere terskel for å være med i ledelsen av en milliardbedrift enn at man skriver seg opp på en liste.
Det er alltid kjekt med nye fjes i studentpolitikken. Vi håper at den store bølgen av interesse rundt årets studentvalg får en dominoeffekt til å gjelde for også de vervene som gjør det viktige, men mindre synlige grovarbeidet. Vårt inntrykk er at både listene og studentutvalgene står klare med åpne armer.
- Dette skiller kandidatene til universitetsstyret.
- Bildeserie: Slik har du aldri sett studentpolitikerne.