Bytter navn etter 80 år

Fra 1. oktober kan du ikke lenger si «MatNat». Det Matematiske-naturfaglige fakultet ved UiB bytter nemlig navn til «Fakultet for naturvitenskap og teknologi».

NAVNEBYTTE: Det er første gang Det matematisk-naturfaglige fakultet endrer navn siden opprettelsen i 1946.
Publisert Sist oppdatert

– Navnendringen har vært ønsket lenge og er nå endelig i havn, sier dekan Gunn Mangerud ved Fakultet for naturvitenskap og teknologi, til Studvest.

– Det ny navnet gjenspeiler bedre både bredden og bruken av teknologi i våre fagområder, sier dekan Gunn Mangerud ved Fakultet for naturvitenskap og teknologi, til Studvest.

Navneendringen ble vedtatt på fakultetsstyremøtet 26. april 2024 med seks mot to stemmer.

Mangerud sier videre at det nye navnet også bedre reflekterer fakultetets posisjon som samarbeidspartner for næringsliv og andre samfunnsaktører.

– Navneendringen skjer som et ledd i arbeidet med å synliggjøre våre teknologibaserte studieretninger, vår forskningsportefølje og studienes relevans for et arbeidsmarked i endring, sier Mangerud.

Kommer ikke til å koste 

Kostnadene ved endringen blir ikke stor, ifølge dekanen. Det vil i hovedsak dreie seg om digitale endringer, men også oppdateringer av rollups, skilt og andre ting som uansett er planlagt fornyet. 

Det hele vil ikke koste mer en noen tusen kroner, i følge Mangerud.

Mangerud er ikke redd for at navneendringen vil gjøre fakultetet likere fakulteter i andre større studiebyer.

– Vi har våg egen profil, med kombinasjonen integrerte program inkludert sivilingeniørstudier og sterke, disiplinbaserte studieprogram og institutter. 

Tirsdag 1. oktober klokken 12.00 blir det markeringen av navneendringen ved hovedinngangen til Realfagbygget. Der blir det tale ved dekan Gunn Mangerud, fanfare og kake. 

Powered by Labrador CMS