Nyhet
Foreslår å kutte i studentkulturen
– Det er litt merkelig å kutte en så stor masse av studenter, sier Kulturstyret-leder.
Torsdag fikk man en pekepinn på hvordan Bergen Studentvelforening kan komme til å fordele potten på om lag 5,6 millioner kroner til tolv studentorganisasjoner.
I det endelig forslaget får særlig studentidretten mer penger, mens Kulturstyret er blant dem som kuttes av budsjettkomiteen.
– Vi er ikke fornøyde med den summen. Med unntak av 200 000 som går til drift går disse pengene uavkortet til studentkultur, sier leder for Kulturstyret, Jeppe Bucher.
I og med at kulturstyret bevilger penger til annen studentkultur i Bergen vil kuttet, ifølge Bucher, gå ut over 16 000 studenter tilhørende organisasjonene som søker midler hos dem.
– Det er litt merkelig å kutte en så stor masse av studenter, sier han.
I årets søknad ba de om en økning fra fjorårets budsjett, men endte opp med en innstilling på 1 713 000 kroner. Det er en nedgang på 47 000 fra tildelingen året før.
Til tross for å få mest penger av alle som søker mener han et eventuelt kutt kan få merkbare konsekvenser.
– Det er nok lett å ta fra store potter, men det er mange forskjellige organisasjoner som søker hos oss som er veldig små og for eksempel bare søker om to tusen kroner. De vil ikke tåle et kutt på tusen kroner.
Mer til idretten
Budsjettkomiteen har innstilt på en fordeling der idrettslagene får 360 kroner per betalende medlem. Det er en økning på to kroner fra året før.
Svein Gunnar Bolstad, som er leder for Bergen Studentidrettslag (BSI), forteller at de har en økning i medlemsmasse omtrent hvert år, og at de derfor er godt fornøyde.
– Økninger er alltid bra. Undergruppene våre har alltid gode, fornuftige søknader om hva pengene skal gå til, så vi skulle gjerne fått delt ut mer.
Tror kultur gir mer velferd for kronene
Bucher fra Kulturstyret har forståelse for at man har lyst til å satse på idrett, men mener man får mer studentvelferd per krone ved å satse på kultur.
– Idretten er et velferdstilbud for de som er med i idrettsorganisasjonen, mens kulturorganisasjonene skaper velferd også for de som ikke er med i organisasjonen selv.
– Det finnes ingen fasit på hva som gir mest studentvelferd for pengene. Vår subjektive vurdering er at vi har levert et budsjettforslag som balanserer behovene til de ulike søkerorganisasjonene godt, sier medlem i budsjettkomiteen, Bjørn Olav Østeby.
Den endelige fordelingen av budsjettet vil skje på Bergens Studentvelforenings møte 16. november.
Vi informerer om at Studvest er blant studentorganisasjonene som har søkt Velferdstinget om penger.