Studenter om leseplassmangelen: – At de fra NHH må reise langt er, not our problem!
Å finne leseplass i eksamensperioden har blitt en kamp om tilværelsen. Studvest har møtt studenter og spurt hva de tenker om leseplass-kaprere og studenter på vandring fra nær og fjernt.
Er studentene ved UiB misfornøyde med den årlige plassmangelen på universitetet? Studvest gikk på vandring på noen av Høydens mest brukte leseområder for å høre med studentene selv. Hva tenker studentene om de som forlater lesesalen og «holder av plassen»? Eller er det greit om studenter fra andre læresteder kommer på besøk?
For øvrig var samtlige av studentene som ikke ønsket å være med i den uoffisielle undersøkelsen til Studvest, uten tilknytning til Universitetet i Bergen (UiB).
Sigrid Sævik-Nilsen (20)
Bachelor i sammenliknende politikk
Studvest har tatt turen til SV-biblioteket og starter med et smell!
Sævik-Nilsen er undersøkelsens desidert mest engasjerte, hun er oppgitt av plassmangelen og mener det er unødvendig og frekt at studenter fra andre studiesteder kommer til UiB for å lese. Hun forstår at det er langt å ta reisen helt til NHH for studenter som bor i byen, men hun ønsker ikke at det skal gå på bekostning av UiB-studentene.
– At de fra NHH må reise langt er ikke vårt problem! sier Sævik-Nilsen.
Linn Hansæl (20) og Eline Snøfugl (20)
Bachelor i sammenliknende politikk
Etter å ha beveget oss inn på SV-biblioteket møter vi enda flere engasjerte studenter. En av dem er Linn Hansæl.
Hun er kjempeirritert over at studenter fra andre studiesteder kommer på UiB for å lese. Hansæl synes det er synd at det er mangel på sitteplasser, men mener dette kun går utover de studentene som bygget egentlig er ment for.
Det sies at like barn leker best.
Det er ikke alltid sant, men venninnen til Hansæl, Eline Snøfugl, er også fyrt opp av problemene. Hun synes imidlertid det verste er studenter som er grådige og har kapret plasser på biblioteket mens de er på forelesning.
Hun er også enig i at det er uheldig om studenter fra andre læresteder kommer til UiB. Ifølge Snøfugl er det også en del privatister som finner veien til biblioteket.
Aksel Lae (21)
Profesjonsstudiet i samfunnsøkonomi
Aksel Lae har ikke noe imot at andre studenter kommer til UiB, men da må det være gjensidig. UiB-studentene må også være velkomne på andre studiesteder. Lae mener tross alt at å reservere plasser er verre enn å dele plasser med resten av studentene i Bergen.
Babette Floistad (23) og Tuva Omland (21)
Årsstudium i Kjønn, seksualitet og mangfold
Studvest møter Fløistad og Omland på bibliotek for Humaniora, og så kjent som HF-biblioteket. De forteller at lokalene tross alt er åpne for alle og at studenter fra alle studieretninger ved UiB bør kunne få lov til å sitte på Det Humanistiske Fakultet (HF).
– I eksamensperioden burde alle studenter, selv fra andre studiesteder, få lov til å finne en plass å lese på, sier de.
Eirik Eiksund (23)
Studerer Arbeids- og organisasjonspsykologi
Eiksund sogner egentlig til Det Psykologiske Fakultet, men vi fant ham på HF-biblioteket. Han forteller at han er veldig imponert over HF-biblioteket og liker hvordan det er mulig å jobbe i stillhet, men at det også er lov å prate om man ønsker det. Eiksund legger til at han liker å være på alle de forskjellige studiestedene hos UiB og har ingen fast plass.
Sara Nyen (20) og Tiril Lancelot (20)
Bachelor i Geologi
Nyen leser på flere steder på universitetsområdet og forteller at det er veldig vanskelig å få tak i en plass på Realfagbygget.
– Man må booke eller være til stede utrolig tidlig, forteller Nyen.
Lancelot synes det er uheldig at studenter kaprer plasser ved lesesalene, hun mener det fører til ytterligere spredning av studentene til enda flere studieområder.
- Les også: Tre UiB-studenter utestengt etter KI-fusk
- Les også: – Privacy? We don’t have it here