Vil ha studentmelding for hele Vestlandet

Mye tyder på at Vestland blir første fylke ut med egen fylkeskommunal studentmelding.

SAMARBEID: For å sikre gode vilkår for studentene, er samarbeid på tvers av kommuner, fylkeskommunen og staten helt avgjørende, mener gruppeleder for Høyre i fylkestinget, Silja Ekeland Bjørkly.
Publisert Sist oppdatert

Til nå er det bare kommunene med studiesteder som har hatt som hovedoppgave å utarbeide studentmeldinger. Dette vil vil fylkestingsrepresentant Ida Lutro (H) nå endre på.

– Studentene sin stemme må bli hørt, også av oss i Vestland fylkeskommune. Derfor er det på høy tid at vi tar ansvar som vertsfylke og utarbeider en fylkeskommunal studentmelding.

Formålet med meldingene er å utrede mål og tiltak om hvordan man kan bedre studenttilværelsen, og alt fra helsetjenester og kollektivtrafikk til kultur diskuteres.

PÅ HØY TID: Studentene sin stemme må bli hørt sier Luth

Lutro har nå sendt en interpellasjon til fylkestinget om å igangsette arbeidet med en fylkeskommunal studentmelding for hele Vestland. Hun tviler på at noen vil motsette seg forslaget.

Gruppeleder for Høyre i fylkestinget, Silja Ekeland Bjørkly, er tydelig på at en studentmelding må på plass, særlig for å bidra med kunnskap på tvers av administrative nivåer.

– For å sikre gode vilkår for studentene, er samarbeid på tvers av kommuner, fylkeskommunen og staten helt avgjørende. Fylkeskommunen spiller en viktig rolle i studenthverdagen. Derfor vil en fylkeskommunal studentmelding være et verdifullt bidrag, da det vil gi oss et mer helhetlig bilde av hvordan det er å være student i Vestland, og hva vi kan gjøre for å bedre ivareta denne gruppa gjennom våre ansvarsområder, sier Bjørkly.

Positiv

KLARE: Studentparlamentet er klare og har tydlige prioriteringer når de skal være med å lage fylkeskommunal studentmelding.

Leder for Studentparlamentet Tuva Brady Normanseth forteller til Studvest at de er veldig positive til at studenttilværelsen i hele Vestland nå skal undersøkes og sier de har klare prioriteringer for hva de vil ha med.

– Det vi tenker blir viktigst er fokus på kollektivtransport, arbeid med innovasjon, frivillighet og kultur, forteller Normanseth.

Normanseth gjør det klart at i en eventuell høringsrunde kommer Studentparlamentet garantert til å delta. Og legger til at å ivareta kollektivtransporten i Bergen er svært viktig for Studentparlamentet.

Powered by Labrador CMS