Studenter freste i gang den 18 dager lange festen

UKErevyen er ikke hverdagskost, den kommer bare annethvert år. Jeg kan leve på denne frem til 2020.

TRAKASSERING. Årets UKErevy hadde #Metoo-kampanjen som utgangspunkt. De belyste temaet fra mange forskjellige vinkler. FOTO: NORA ELVESTAD
Publisert Sist oppdatert

REVY

«UKErevyen 2018»

  • Hvor: Aulaen på NHH
  • Når: Spilles frem til 18. mars
  • Karakter: B

Det er ikke til å komme fra at det er noe spesielt med stemningen i aulaen på NHH. Denne torsdagen startet festen tidlig, og det var ikke forgjeves.

For jubelen var høy og publikum allerede i gang da revysjef Henrik Holte trådde inn på scenen under premieren av UKErevyen 2018. Det markerte også starten på den 18 dager lange studentdrevne festivalen som finner sted på NHH hvert partallsår.

CHAMPAGNE. De musikalske innslagene imponerte vår anmelder. FOTO: NORA ELVESTAD

Revysjefen ga tydelig beskjed om at denne forestillingen skulle være mer aktuell sammenlignet med foregående studentrevyer ved Handelshøyskolen. Og allerede der, i valg av tema, gjør de mye riktig. Det er brennhett, i nyhetsbildet daglig og noe folk er opptatt av.

Årets revy har fått navnet #Methree, og det ble i midten av januar kjent at den skulle ha den dagsaktuelle #Metoo-kampanjen som utgangspunkt. Sant skal sies, det er ingen enkel oppgave å lage underholdning av et så betent tema som trakassering uten å tråkke over strekken. Studentene i UKErevyen klarte imidlertid dette på en svært overbevisende måte.

#METHREE. UKErevyen 2018 hadde et dagsaktuelt tema. FOTO: NORA ELVESTAD

Gjennom å sette lys på problematikken fra ulike vinkler, fra forskjellige øyne, i mange dagsaktuelle situasjoner, viser produksjonen at de har håndtert temaet på en smart og gjennomtenkt måte. I de ulike sketsjene setter de temaet på spissen, får publikum til å le, samtidig som de ikke overskygger alvoret i problematikken. På den måten klarer de å lage humor og satire av noe så alvorlig som seksuell trakassering, krig og vold. Her fortjener studentene ros.

SVEVER. SKAM-skuespiller Ulrikke Falch ble portrettert i flere sketsjer. FOTO: NORA ELVESTAD

Hvem trekker ikke på smilebåndet av en energisk og til tider sensuell dans mellom seks mennesker ikledd masker av Donald Trum og Kim Jong Un? Det gjorde i alle fall jeg – flere ganger.

KLINER TIL. Donald Trump og Kim Jong Un. FOTO: NORA ELVESTAD

Samtidig skal man ikke stikke under stol at skuespillerne gjør en glimrende jobb i å både engasjere og underholde publikum. De har energi, er morsomme og viser at de både kan synge og danse. Akkompagnert av et solid orkester, som fortjener mye ros, blir fremførelsen helhetlig og imponerende.

Det er ikke så mye å kritisere UKErevyen for i år. Sant skal sies, alt er ikke morsomt hele tiden gjennom forestillingen og noen ganger blir det litt for tørt. For eksempel slår ikke sketsjen som tar for seg bergensk patriotisme like godt an, da det føles som om man har sett det samme før litt for mange ganger.

SLO IKKE HELT AN. Sketsjen om Bergen og regn. FOTO: NORA ELVESTAD

Men så kommer det en scene som gjør at man flekker tannrekka i et stort glis likevel. Selv om de ikke treffer like godt på alle sketsjene, er studentengasjementet til å ta å føle på – og det er så innmari deilig.

Det speiles også av publikum. Gjennom forestillingen holder studentene energien og samhandlingen oppe. Det gjør at det gode lagarbeidet på scenen smitter over på et publikum som fikk det de kom for – en god dose latter og gøyal underholdning.

Studentrevyen under UKEN er ikke hverdagskost, den kommer bare annethvert år. Jeg kan leve på denne frem til 2020.

VERDENS TØFFESTE. Åpningsnummeret av andre akt ble kalt «verdens tøffeste». FOTO: NORA ELVESTAD
Powered by Labrador CMS