Studenter jaktet jobbmuligheter på messe

70 bedrifter sto på stand for å lokke til seg nye søkere.

ENGASJERTE. Økonomistudentene Stine Trollebø (23) og Amalie Blålid Kvalheim (22) var interessert i gårsdagens program i Grieghallen.
Publisert Sist oppdatert

Karrieredagen 2018

  • Karrieredagen 2018 ble avholdt i Grieghallen 2.oktober.
  • Arrangeres av studentorganisasjonen Springbrettet, en tverrfaglig studentorganisasjon, som arbeider for å gjøre avstanden kortere mellom studenter og arbeidsliv.
  • 70 av Norges ledende bedrifter var tilstede.
  • Mulighet for å skaffe seg traineestillinger, internships, deltidsstillinger og fulltidsstillinger.
  • Kilde: Springbrettet.org

Ved Gjensidige-standen i Grieghallen står venninnene Stine Trollebø (23) og Amalie Blålid Kvalheim (22).

Trollebø, som studerer til master i revisjon på Norges Handelshøyskole (NHH), er på karrieredagen for å orientere seg om hvilke muligheter hun har når hun fullfører utdanningen sin. 

Økonomistudenten er ikke sikker på hva hun ser etter i en potensiell fremtidig arbeidsgiver, men anser et godt arbeidsmiljø som et must.

– Det er viktig med et godt arbeidsmiljø og virkelig trives på jobb, sier Trollebø. 

Tirsdag ble Grieghallen forvandlet til en enorm karireremesse. 70 bedrifter sto på stand for å fortelle om mulighetene de tilbyr nyutdannede og hva de ser etter i en jobbsøker.

To etasjer var tettpakket med studenter på jakt etter informasjon og inspirasjon. På de ulike standene var det mulighet for å ro i havn blant annet traineestillinger og internships hos noen av Norges største selskaper. 

Nyutdannet og på jakt etter jobb

Det er også viktig for studenten Trollebø at hennes fremtidige arbeidsoppgaver er noe hun virkelig kan kjenne at hun er interessert i.

– Om man virkelig brenner for det man jobber med, blir det så mye kjekkere.

I likhet med venninnen er Kvalheim også på messen for å se etter potensielle arbeidsgivere, og forhøre seg om de har ledige stillinger. Hun har nettopp levert masteroppgave i Internasjonal Business i Dublin. Hun forteller at hun er veldig bevisst i jobbsøkingsprosessen. 

MASTERSTUDENTER. Venninene Amalie Blålid Kvalheim (22) og Stine Trollebø (23) tok turen til Grieghallen i går.

– Jeg ser etter en spennende fremtidsrettet bedrift hvor jeg kan bruke utdanningen min, forteller Kvalheim.

Attraktivt at søkere har engasjert seg i frivillighet

Grete Svendal jobber som HR-leder i energiselskapet Equinor og står på stand i Grieghallen tirsdag.

Hun forteller at selskapet ikke nødvendigvis bare ser etter studentene som ligger i toppsjiktet i alle fag, men at erfaringer utenom studiene også er viktige elementer på CV-en.

– Det er også attraktivt for oss at søkere har engasjert seg utenom studiene, enten i form av deltidsjobb, frivillig studentarbeid eller internasjonale opphold, forteller hun.  

Det er en rekke andre kvalifikasjoner de ser etter når de ansetter, blant annet nyskapning og verdier i tråd med selskapets visjoner.

– En mastergrad og gode språkkunnskaper er også viktig, forklarer Svendal. 

Karakterkrav i realfagene
PÅ STAND FOR EQUINOR. (f.v) Grete Svendal, Kine Marte Igland, Mons. P. Jakobsen og Kristine Nilsen.

Birgitte Riisøen Erichsen jobber for Teach First Norway, som er et ledelseprogram for nyutdannede realfagslærere. Hun kan ikke stille seg bak Svendals argument om at erfaringer utenom studiene kan utkonkurrere karakterer.

– Vårt program er ganske tøft og vi har et karakterkrav på B i snitt på de 180 beste studiepoengene. Det vil altså si at du må ha minst like mange B som C.

På den andre siden kan Erichsen fortelle at så lenge man oppfyller karakterkravet, så er det personlige egenskaper som er avgjørende. 

– Vi ser etter positive folk som er flinke rundt mennesker og er trygge på seg selv, sier hun. 

TEACH FIRST NORWAY. (f.v) Maren Grindstad, Birgitte Riisøen Erichsen og Celine Eriksen.
Powered by Labrador CMS