Talsperson i Høyre: – Jeg lover at den nye vaktordningen ikke skal ødelegge for Kvarteret
Men det er litt i seneste laget for Kvarteret, som allerede har satt i gang kursing for sine vakter.
– Her trekker vi i nødbremsen. Jeg kan garantere at det ikke blir noe av disse kravene, sier Høyres justispolitiske talsperson Peter Christian Frølich.
Frølich har fått med seg sakene som har vært skrevet i Studvest om at Kvarteret kan få store økonomiske konsekvenser dersom en ny vaktlov innføres. Å vedta en lov som kan gå utover studentfrivilligheten mener han ville vært dårlig politikk.
– Det er ikke helt godt å si hvordan regelverket blir seende ut til slutt – kanskje går vi tilbake til slik det var eller kanskje det blir noen små endringer. Men en så drastisk kursendring som de skisserte kravene innebar, kommer det ikke til å bli, lover han.
Litt for sent for Kvarteret
– Det er veldig fint å høre, sier Kvarteret-leder Anette Arneberg når Studvest presenterer henne for Frølichs uttalelser.
Samtidig som hun gleder seg over at det kan se ut som at det vil slakkes på vaktkravet, synes lederen for de frivillige på Kvarteret at det er leit at det tok tid før det ble klart.
– Siden de nye kravene skulle gjelde fra 1. januar, måtte vi bare sette i gang kursing av våre vakter. Det det betyr at forskriftsendringen uansett har blitt en utgift for oss, forteller Arneberg.
– Bedre sent enn aldri
Det problemet har stortingsrepresentant Frølich sympati med.
– Det er dumt at det ble sånn, og det er selvsagt kjipt for Kvarteret.
Høyre-mannen forteller at grunnen til at utfordringene med de nye vaktkravene ikke ble fanget opp før, er at de gikk under radaren hos alle politikere, på tvers av partiene.
– Men det er bedre sent enn aldri, tenker jeg, sier han.
Studvest har vært i kontakt med Politidirektoratet som står bak forskriftsendringen. De sier at dette er et politisk utspill det ikker er naturlig for dem å kommentere.